Людям з порушення зору Звичайна версія

Позичальникам ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» запропоновано нові умови реструктуризації кредитної заборгованості

30.10.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, рішенням виконавчої дирекції від 26 жовтня 2017 року, погодив внесення тимчасових змін в раніше затверджені умови реструктуризації кредитної заборгованості за всіма споживчими бланковими кредитами/овердрафтами, наданими ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ». Таке рішення стало черговим кроком у послідовній роботі Фонду зі створення найбільш сприятливих умов для позичальників ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».

Так, зокрема:

-  на період з 03.11.2017 р. по 31.12.2017 р. запроваджується єдина процентна ставка як за строковою, так і за простроченою заборгованістю в розмірі 0,1% на місяць (1,2% річних); 

- на період з 01.01.2018 р. по 31.03.2018 р.  - 0,1% на місяць (1,2% річних) за строковою заборгованістю та в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за простроченою.

З 01.04.2018 р. буде відновлено Умови реструктуризації, які діяли до внесення змін, а саме 3% на місяць (36% річних) за строковою та 5% на місяць (60% річних) за простроченою заборгованістю.

Нагадаємо, навесні поточного року було затверджено Умови  реструктуризації кредитної заборгованості фізичних осіб за всіма споживчими бланковими кредитами/овердрафтами, наданими ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ». З моменту запровадження Умов реструктуризації і до 01.10.2017 р. за більш ніж 43,6 тис. кредитних договорів була здійснена оплата, що є підтвердженням акцептування позичальниками умов реструктуризації, а понад 5,6 тис. позичальників протягом квітня-вересня поточного року повністю виконали свої зобов’язання перед банком. Крім того, як і було обіцяно Фондом, усі платежі, сплачені позичальниками банку на рахунки в ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» до моменту запровадження реструктуризації, також були зараховані на погашення  заборгованості та враховані при нарахуванні відсотків.

Варто наголосити, що рішення про внесення тимчасових змін в Умови реструктуризації, стало черговим кроком у послідовній роботі Фонду зі створення найбільш сприятливих умов для всіх позичальників ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» і передусім тих, хто наразі чекають остаточного судового рішення у справах. Як відомо, у рамках адміністративного і чисельних кримінальних проваджень, продовжуються судові спори між ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» та ТОВ  «ФК «Плеяда» і ТОВ «ФК «Фагор» щодо кредитного портфелю банку.

До відома, детальні умови реструктуризації, зокрема розміри та терміни сплати заборгованості, а також інформація про те, яким чином позичальники зможуть погодитися (акцептувати) із зазначеними умовами, можна знайти на офіційному сайті  ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ» - www.mbank.kiev.ua.