Людям з порушення зору Звичайна версія

Апеляційний суд підтвердив правомірність визнання ПАТ «Банк Михайлівський» неплатоспроможним

08.08.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Рішення про визнання ПАТ «Банк Михайлівський» неплатоспроможним та про початок процедури виведення його з ринку були прийняті правомірно. Це підтвердив Київський апеляційний адміністративний суд, який своєю Постановою від 7 серпня (у справі №826/15961/16) скасував рішення попередньої інстанції та відмовив у задоволенні позовних вимог ТОВ «ЕКОСІПАН» до Національного банку України,  Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (треті особи – ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», громадська організація «Спілка вкладників Михайлівського»)  про визнання протиправними та скасування рішень про визнання ПАТ «Банк Михайлівський» неплатоспроможним, запровадження тимчасової адміністрації, відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Таким чином, на сьогодні судом підтверджено законність і правомірність прийняття НБУ рішень про визнання ПАТ «Банк Михайлівський» неплатоспроможним і відкликання банківської ліцензії та ліквідацію, а Фондом гарантування вкладів фізичних осіб – про запровадження тимчасової адміністрації та початок процедури ліквідації.

Процедура ліквідації ПАТ «Банк Михайлівський» триває у встановленому Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» порядку.

Нагадаємо, тимчасову адміністрацію у банку було запроваджено з 23 травня 2016 року на підставі рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. Процедуру ліквідації розпочато з 13 липня 2016 року. У рамках виплати гарантованого відшкодування вкладниками банку та прирівняними до них особами станом на 1 серпня цього року отримано 2 293 млн грн.

До речі, з 28 липня 2017 року до 08 вересня 2017 року Фонд здійснює виплати коштів вкладникам ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».