Людям з порушення зору Звичайна версія

Апеляційний адмінсуд підтвердив: договір факторингу, укладений між ПАТ «Банк Михайлівський» та ТОВ «Фінансова компанія «Плеяда», - нікчемний

23.02.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

22 лютого 2017 року Київський апеляційній адміністративний суд задовольнив апеляційні скарги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ». Тим самим, у задоволенні позову ТОВ «ФК «ПЛЕЯДА» про визнання протиправним та скасування наказу уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «Банк Михайлівський» Волкова О.Ю. від 12 жовтня 2016 року №108, а також зобов'язання Фонду утриматися від вчинення дій, направлених на встановлення нікчемності договору факторингу від 19 травня 2016 року №1905, укладеного між ПАТ «Банк Михайлівський» та ТОВ «Фінансова компанія «Плеяда», та утриматися від повідомлення будь-яких осіб про нікчемність договору факторингу від 19 травня 2016 року №1905, було відмовлено в повному обсязі.

Рішення суду набрало законної сили з моменту його проголошення.

Таким чином судом підтверджено правомірність дій Фонду та Уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», щодо віднесення Договору факторингу укладеного Банку із ТОВ «ФК «ПЛЕЯДА» до категорії нікчемних, та підтверджено, що ТОВ «ФК «Плеяда» безпідставно набуло права вимоги за кредитними договорами ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ». Виходячи з цього, платежі за кредитними договорами повинні сплачуватись виключно Банку.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб нагадує реквізити для погашення заборгованості:

Отримувач : ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ»

Код ЄДРПОУ: 38619024

Банк отримувача : Національний банк України

Код банку: 300001

Рахунок №: 32077124001026

Призначення платежу:  

«ПІБ клієнта (ІПН…), договір №_________ від ХХ.ХХ.ХХ,

 рах. №29092038619024».

У черговий раз наголошуємо, що при сплаті коштів на користь ТОВ «ФК «ФАГОР» погашення кредитної заборгованості не відбувається!

Будь-які повідомлення щодо необхідності повернення кредитів на рахунок ТОВ «ФК «Фагор» є бізпідставними і не мають юридичної сили, а реквізити ТОВ «Фінансова компанія «Фагор» – є недійсними для погашення заборгованості за кредитними договорами ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ».

Нагадаємо, свого часу Фонд гарантування рекомендував позичальникам, кредитні договори яких є у переуступленому портфелі, дочекатися остаточного рішення суду про те, кому належить право вимоги за кредитами.

Крім того, Фондом було прийнято рішення не застосовувати штрафні санкції за несвоєчасну сплату заборгованості до позичальників ПАТ «Банк Михайлівський», право вимоги за договорами яких було відступлено на користь ТОВ «ФК «Плеяда».