Людям з порушення зору Звичайна версія

Виявлені додаткові ознаки нікчемності договору факторингу за яким кредитний портфель Банку Михайлівський було протиправно передано на ТОВ «ФК «Плеяда»

25.10.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб в ході перевірки виявлені додаткові ознаки нікчемності договору факторингу за яким кредитний портфель ПАТ «Банк Михайлівський» було протиправно передано на ТОВ «ФК «Плеяда». У зв’язку з цим Уповноваженою особою Фонду повторно направлено повідомлення про нікчемність правочину на адресу фінансової компанії. Такі дії вчинені відповідно до вимог ст. 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Також повідомляємо, що за фактом укладення нікчемного правочину здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні №42016100000000558, яке веде слідче управління ГУ Національної поліції у місті Києві. З метою забезпечення цього кримінального провадження судом накладено арешт на кошти ТОВ «ФК «Плеяда» та ТОВ «ФК «Фагор», що знаходяться на їх рахунках в різних банківських установах.

В черговий раз наголошуємо, що відчуження прав вимог за кредитними договорами ПАТ «Банк Михайлівський» відбулось в супереч прямої заборони зазначеного Закону за нікчемним правочином, який, відповідно, не може породжувати жодних правових наслідків.

ПАТ «Банк Михайлівський» на сьогодні залишається єдиним дійсним кредитодавцем за укладеними раніше договорами.

При сплаті коштів на користь ТОВ «ФК «ФАГОР» погашення кредитної заборгованості не відбувається!

Станом на сьогодні у ПАТ «Банк Михайлівський» відсутні будь-які обмеження, щодо прийняття платежів в погашення кредитної заборгованості за укладеними раніше договорами.

Юридичні та фізичні особи можуть здійснювати погашення заборгованості в національній валюті у безготівковій формі шляхом перерахування коштів на накопичувальний рахунок ПАТ «Банк Михайлівський» через установи інших банків.

Отримувач: ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ»

Код ЄДРПОУ: 38619024

Банк отримувача: Національний банк України

Код банку: 300001

Рахунок №: 32077124001026

Призначення платежу:

«ПІБ клієнта (ІПН ХХХХХХХХХХ), договір №_________ від ХХ.ХХ.ХХ,

 рах.№29092038619024».

Довідкова інформація за номером ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ»: (044) 594-98-25 (багатоканальний).