Людям з порушення зору Звичайна версія

У Фонді відбулась чергова робоча зустріч із клієнтами ПАТ «Банк Михайлівський»

21.07.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів чергову, уже п’яту, робочу зустріч із ініціативною групою клієнтів ПАТ «Банк Михайлівський». Зі сторони Фонду участь у зустрічі взяла заступник директора-розпорядника Наталія Рудуха. Основною темою обговорення став поточний стан справ у ПАТ «Банк Михайлівський».

«За два дні уже опрацьовано 60% заяв від клієнтів ПАТ «Банк Михайлівський» щодо видачі Довідки про стан рахунків фізичних осіб. Ми робимо усе можливе, аби пришвидшити цей процес. Ми пообіцяли клієнтам банку, що Довідки будуть надаватися у термін, не довший, ніж сім робочих днів. Зараз ми навіть випереджаємо ці темпи і надаємо відповіді на третій день після звернення», - повідомила під час зустрічі із клієнтами ПАТ «Банк Михайлівський» Наталія Рудуха.

З метою прискорення обробки звернень Фондом було додатково впроваджено можливість подавати запити в електронній формі, шляхом відправлення Заяви встановленого зразка на електронну адресу банку:  [email protected].

При зверненні потрібно вказувати спосіб, яким вкладник бажає отримати відповідь. Якщо клієнт хоче отримати Довідку особисто, то щойно його заяву буде оброблено, працівники контактного центру ПАТ «Банк Михайлівський» (тел. 044-594-98-25) зв’яжуться із ним і повідомлять, де і коли можна отримати документ. Також відповідь може надсилатися поштовим відправленням.

Варто нагадати, що для отримання Довідки та прискорення процесу обробки звернення клієнту потрібно надати заповнену заяву, паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду та договори, укладені із ПАТ «Банк Михайлівський» (у разі звернення поштою – копії цих документів, засвідчені на кожній сторінці написом «Згідно з оригіналом» та особистим підписом власника рахунку).

На сьогодні, отримати інформаційну Довідку про стан рахунків фізичних осіб можна у Центрах обслуговування клієнтів у Києві за адресами вул. Артема, буд. 53 та просп.  Петра Григоренка, 28. Найближчим часом планується відкриття ще одного центру обслуговування у столиці. Вивчається можливість відкриття подібних центрів і у регіонах країни.

Крім того, представники Фонду нагадали клієнтам ПАТ «Банк Михайлівський», що наразі триває прийом вимог кредиторів банку. Адреса для подачі кредиторський вимог – 01001, м. Київ, пров. Рильський, буд. 10-12/3. 

Що ж до виплат гарантованої суми відшкодування, то станом на 21 липня вкладникам ПАТ «Банк Михайлівський» було виплачено 454,9 млн грн, що становить понад 45% від загальної суми до виплат. Фонд уже неодноразово наголошував, що вкладники банку, які не були задіяні у сумнівних схемах із фінансовими компаніями «ІРЦ» та «КІЦ», отримають свої кошти, у межах гарантованої суми відшкодування, у повному обсязі.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завжди намагається вести відкритий та конструктивний діалог з вкладниками неплатоспроможним банків та зі створеними ініціативними групами. До слова, наступна робоча зустріч із клієнтами ПАТ «Банк Михайлівський» має відбутися уже у серпні.